Πανελλαδική αποχή για συμβολαιογράφους και δικηγόρους

Συνεχίζουν την πανελλαδική αποχή οι συμβολαιογράφοι, όπως αποφάσισε σήμερα Παρασκευή η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, λόγω του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό που προωθεί η Κυβέρνηση.

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους την Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη (27 και 28 Απριλίου 2016) ενώ λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι για την Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της Γεώργιο Ρούσκα.

Την ίδια ώρα παράταση στην αποχή από τα καθήκοντά τους ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου, μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η αποχή τους ξκίνησε στις 12 Ιανουαρίου 2016.

Σήμερα το απόγευμα θα συγκληθεί η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων για να εκτιμήσει την κατάσταση και τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και αύριο συνέχεται στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους για να λάβει αποφάσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και για την πορεία της αποχής των δικηγόρων.