Απλήρωτοι για πέντε μήνες οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο

Στάση εργασίας έως τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο» οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, τοποθέτησαν κρεμάλες κοντά στην είσοδο του κτηρίου ενώ ιδιαίτερα συμβολικό ήταν το μήνυμα σε πανό κατά του αναπληρωτή Yπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη το οποίο έγραφε «χώνουμε το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη».

Σε δηλώσεις του στο Mega ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, τόνισε ότι «ο Τσίπρας χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη» και «έχει και καλό “εκσκαφέα” τον κ. Πολάκη». Παράλληλα σημείωσε ότι το ταμείο στο νοσοκομείο είναι μείον και χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση 4,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ μέχρι τώρα έχει λάβει 150.000 ευρώ και οφείλει στους προμηθευτές πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέραν των πέντε μηνών και διεκδικούν την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, άμεση και επαρκή χρηματοδότηση, προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας και μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και πέντε μηνών.