Μετέτρεψαν ένα λεωφορείο σε αποθήκη για λαθραία τσιγάρα

Ένα τουριστικό λεωφορείο γεμάτο από κούτες με λαθραία τσιγάρα εντόπισε η αστυνομία ενώ το όχημα επέστρεφε από ημερήσια εκδρομή στην Τουρκία. Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν λάβει σχετικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να το σταματήσουν στο συνοριακό σημείο διέλευσης των Κήπων του Έβρου.

Λόγω των πληροφοριών που είχαν, οι αστυνομικοί “έλυσαν” το μεγάλο όχημα κι έτσι εντόπισαν όλες τις… κρυψώνες όπου οι επιτήδειοι είχαν τοποθετήσει τα λαθραία προϊόντα καπνού. Η “δουλειά” ήταν τόσο καλά στημένη, που είχαν δημιουργήσει κρύπτες στην οροφή, το σύστημα κλιματισμού, την τουαλέτα και άλλα σημεία του λεωφορείου!

Σε αυτά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 90 κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων, τα οποία (όπως αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια της προανάκρισης) προσπαθούσαν να εισάγουν λαθραία ο Έλληνας οδηγός και δυο επίσης Έλληνες επιβάτες του λεωφορείου.

Οι δράστες, που είναι κάτοικοι Ροδόπης, συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ τους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 9.000 ευρώ για λαθρεμπορία.

(φωτό αρχείου)