Σε αναβρασμό η Ειδομένη - Σοβαρός τραυματισμός πρόσφυγα (upd)

Εκρηκτική είναι αυτή την στιγμή η κατάσταση στην Ειδομένη, με τους πρόσφυγες να κατηγορούν την αστυνομία για τον τραυματισμό πρόσφυγα, νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στον καταυλισμό της Ειδομένης, χωρίς να έχουν ακόμη διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο πρόσφυγας  – ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κιλίς – τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε ξαφνικά μπροστά από περιπολικό που βρισκόταν εν κινήσει.

Επικράτησε ένταση και οι πρόσφυγες και μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες στο όχημα, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Στο μεταξύ, μία μόλις ώρα κατάφερε να μείνει ανοικτή η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, καθώς λίγο μετά την πρωινή αστυνομική επιχείρηση που επέτρεψε την εκκένωση του χώρου των γραμμών από τις προσφυγικές σκηνές μετά από 30 ημέρες, οι πρόσφυγες έστησαν και πάλι σκηνές επάνω της.

Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες στην Ειδομένη ανέρχονται σε περισσότερους από 10.000, όπως δείχνει τελευταία καταγραφή, με το ΚΕΕΛΠΝΟ να προειδοποιεί για σοβαρές ασθένειες στον καταυλισμό, με τους ανθρώπους του οργανισμού να διανέμουν από χθες ενημερωτικά φυλλάδια.