Επιθέσεις με ρουκέτες στο Κιλίς - Ένας νεκρός

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον ακόμα ένας τραυματίστηκε στη Συρία, σε άλλη μία επίθεση με ρουκέτες στο Κιλίς, στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας.

Από μία ρουκέτα χτυπήθηκε ένας ελαιώνας στη συνοικία Εμπουλέ στο Κιλίς, ενώ μία ακόμα έπληξε μια αποθήκη με φιάλες οξυγόνου σε νοσοκομείο της περιοχής. Άνδρες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο ώστε να εκκενωθεί η περιοχή αλλά και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η ρουκέτα που “χτύπησε” η συνοικία Χατάι, προήλθε από περιοχή που ελέγχεται από το συριακό στρατό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, με τον τουρκικό στρατό να “απαντά” στα πυρά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία.

Σύμφωνα με σχετικό απολογισμό, μέσα σε τρεις ημέρες έχουν χάσει την ζωή τους δύο άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 18 ενώ οι κάτοικοι του Κιλίς διαμαρτύρονται για ελλιπή μέτρα ασφαλείας, απαιτώντας από τις τοπικές αρχές να διασφαλίσουν ότι δεν θα σημειωθούν ξανά φονικά περιστατικά.

Ο υπουργός Αμύνης της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου του στρατού και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, επιθεώρησαν το Κιλίς τις περασμένες ημέρες, με τον υπουργό να δηλώνει πως 362 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στα σύνορα.

(Φωτό αρχείου)