Στα χέρια πιάστηκαν ξανά Σύροι και Αφγανοί στον Πειραιά

Ένταση επικράτησε για ακόμη μία φορά στο λιμάνι του Πειραιά, χθες το βράδυ, μεταξύ μεταναστών και προσφύγων.

Λίγη ώρα αφού τελείωσε το σισίτιο, ομάδα Αφγανών προσφύγων συνεπλάκη με πρόσφυγες από τη Συρία, για άγνωστο, μέχρι στιγμής λόγο.

Τη στιγμή που κάποιοι πρόσφυγες και μετανάστες διασκέδαζαν, άλλοι παίζοντας κρουστά και άλλοι χορεύοντας, ξαφνικά ξέσπασε ένταση. Για περίπου δέκα λεπτά κράτησαν οι συμπλοκές, με τους μετανάστες να πέφτουν πάνω σε ορισμένες σκηνές και να τις αναποδογυρίζουν.

Οι άνδρες του Λιμενικού δεν επενέβησαν, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση των ψυχραιμότερων Σύρων και Αφγανών που κατάφεραν να τους χωρίσουν.

entasi-peiraias-708

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα θα συνεχιστεί η προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά καθώς περίπου 1000 πρόσφυγες έχουν ήδη μεταφερθεί στο κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά. Μάλιστα, χθες, έφτασαν στο λιμάνι πούλμαν προκειμένου να παραλάβουν κόσμο για τις δομές της Μαλακάσας και των Οινοφύτων, ωστόσο κανείς δεν δέχθηκε να επιβιβαστεί σε αυτά καθώς οι πρόσφυγες προτιμούν τον Σκαραμαγκά μιας και οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ καλύτερες.

Καταλήγοντας, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό, ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων ανέρχεται στους 3.805.