Πρόσφυγες λιντσάρισαν ύποπτο για βιασμό 7χρονης στην Ειδομένη

Σοκάρουν οι καταγγελίες για απόπειρα βιασμού ενός ανήλικου κοριτσιού στην Ειδομένη, οι οποίες ήρθαν στο «φως» μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε χθες το βράδυ μεταξύ προσφύγων στον καταυλισμό. Όπως έγινε γνωστό, από την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ένας πρόσφυγας κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα 7χρονο κορίτσι μέσα στις τουαλέτες του καταυλισμού.

Όταν ο άνδρας εντοπίστηκε, τα αίματα δεν άργησαν να “ανάψουν” και μια ομάδα ανδρών άρχισε το λιντσάρισμα του κατηγορούμενου, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να καταλήξουν στις σκηνές των γιατρών. Χάρη στην παρέμβαση μελών εθελοντικών οργανώσεων και αστυνομικών, τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το εξαγριωμένο πλήθος παρέδωσε στα χέρια της αστυνομίας τον κατηγορούμενο για βιασμό του ανήλικου παιδιού.

eidomeni-prosfyges

Συμπλοκή σημειώθηκε όμως και νωρίτερα μεταξύ προσφύγων στην Ειδομένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο Αφγανοί συνεπλάκησαν με έναν Σύρο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Οι «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου υπέστησαν ελαφρά τραύματα, πιθανότατα από χρήση μεταλλικών αιχμηρών αντικειμένων.

eidomeni-prosfyges1

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα και στο λιμάνι του Πειραιά, όταν πρόσφυγες και μετανάστες πιάστηκαν στα χέρια για τα τρόφιμα που μοίραζε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι πρόσφυγες εκσφενδόνιζαν ό,τι αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους ενώ οι εθελοντές βρέθηκαν ανάμεσά τους με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα.