Εγκαταστάθηκαν σχεδόν 400 πρόσφυγες στη Λάρισα

Εγκαταστάθηκαν 394 πρόσφυγες και μετανάστες στον προσωρινό χώρο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας “ROCCA”, λίγο έξω από την Λάρισα.

Ο βιομηχανικός χώρος παραχωρήθηκε από τον όμιλο “ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ” της οικογένειας Καντώνια, ώστε να εγκατασταθούν προσωρινά οι πρόσφυγες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο στρατόπεδο “Ευθυμιόπουλος” κοντά στο Κουτσόχερο.
Από τους 394 πρόσφυγες οι 260 είναι Αφγανοί, και από το σύνολό τους οι 200 είναι παιδιά.

Στον χώρο που παραχωρήθηκε έγιναν εργασίες ηλεκτροδότησης και υδροδότησης από τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τοποθετήθηκαν δεκάδες χημικές τουαλέτες ώστε οι συνθήκες της παραμονής να είναι όσο γίνεται ανθρώπινες.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, που επισκέφθηκε τον χώρο, ανέφερε ότι φιλοξενούνται 400 πρόσφυγες, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας ενώ για μια ακόμη φορά τόνισε «το μήνυμα ανθρωπιάς» που στέλνουν οι Λαρισαίοι με τη στάση τους απέναντι στους πρόσφυγες.

Στον χώρο εγκαταστάθηκε και Κινητή Μονάδα Υγείας, η οποία θα παραμείνει εκεί όσο διάστημα παραμείνουν και οι πρόσφυγες, ενώ τη σίτιση έχουν αναλάβει οι ένοπλες δυνάμεις.

Μέχρι αύριο, Σάββατο, αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες στον ΣΕΑ Αερινού, κοντά στο Βελεστίνο του Βόλου, όπου πρόκειται να εγκατασταθούν προσωρινά άλλοι 400 πρόσφυγες.

Την έκταση διαμορφώνουν τεχνικές υπηρεσίες του στρατού και την έκταση παραχώρησε η “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου”, μέχρι να εξευρεθούν καταλληλότεροι χώροι και ολοκληρωθούν οι εργασίες στο στρατόπεδο “Ευθυμιόπουλου” κοντά στο Κουτσόχερο.