Κλειστή παραμένει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Ερμητικά κλειστή παραμένει για τρίτη ημέρα η σιδερόφραχτη πύλη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου πάνω από 13.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης, θέλουν να περάσουν στα Σκόπια για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Στο μεταξύ, μάχη με τις λάσπες δίνουν για άλλη μια μέρα οι πρόσφυγες, αφού η βροχή έχει πλημμυρίσει πολλές από τις σκηνές που έχουν στηθεί στα χωράφια γύρω από τον καταυλισμό. Αυτή την ώρα αναμένεται στην Ειδομένη και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η άφιξη νέων προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί στις 7.00 κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», το οποίο μετέφερε 529 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star 2» από τα Δωδεκάνησα με 144 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα το πλοίο μεταφέρει 74 άτομα από τη Ρόδο και 70 από την Κω. Πολλούς από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν από το «Αριάδνη» επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού περίπου 3.070 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, ενώ ο επιβατικός σταθμός της πύλης Ε-2 είναι γεμάτος με αποτέλεσμα πολλά άτομα να έχουν στήσει δεκάδες σκηνές έξω από αυτόν. Μέλη του Ερυθρού Σταυρού αναμένεται να μοιράσουν εντός της ημέρας ξηρά τροφή, ενώ σήμερα δεν αποκλείεται να λειτουργήσει και το πολυϊατρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.