Αγρια επίθεση κατά υιού Μιχαηλίδη στο Π. Φάληρο

του Γιάννη Σουλιώτη

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε πριν από δύο εικοσιτετράωρα ο Μάριος Μιχαηλίδης, γιος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη, ο οποίος δικάζεται στην Ελλάδα για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από προμήθειες για εξοπλιστικά επί υπουργίας Aκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Τρίτης δέχτηκε επίθεση από τρεις αγνώστους στο ξενοδοχείο Coral του Π. Φαλήρου, όπου διαμένει. Οι δράστες, που είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, τον ξυλοκόπησαν άγρια, ενώ σύμφωνα με μια εκδοχή προσπάθησαν να του προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο, πνίγοντάς τον με σχοινί.

Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ειδοποίησαν την Αστυνομία, ωστόσο οι τρεις άγνωστοι πρόλαβαν να διαφύγουν. Ο Μάριος Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ χθες το πρωί εξετάστηκε από ιατροδικαστή. Διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάκωση στο κεφάλι και κατάγματα στα πλευρά, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι στον λαιμό του έφερε ίχνη απόπειρας πνιγμού. Για το συμβάν ενημερώθηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών. Eχουν ήδη ζητηθεί βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο ξενοδοχείο και γειτονικά κτίρια, ενώ ενδέχεται να κινηθεί διαδικασία άρσης τηλεφωνικού απορρήτου.

Ο πατέρας του θύματος Ντίνος Μιχαηλίδης και ο αδελφός του Μιχάλης δικάζονται για αποδοχή και μεταφορά χρημάτων από προμήθειες για εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Aκη Τσοχατζόπουλου. Η ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο έχει ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο και οδεύει στο τέλος της. Χθες ολοκλήρωσε την απολογία του ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, ενώ στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας είχε ολοκληρώσει την απολογία του ο τέως υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο Μιχαηλίδης απολογούμενος είχε στραφεί κατά του συγκατηγορούμενού του και άλλοτε επιχειρηματικού συνεργάτη του, Σύρου Φουάντ αλ Ζαγιάντ, ο οποίος φυγοδικεί.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

http://www.kathimerini.gr/795394/article/epikairothta/ellada/agria-epi8esh-kata-yioy–mixahlidh-sto-p-falhro