One & Only

“Ελέχθησαν ψέματα ακόμη και ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα στιγματίζουν όσους θέλουν να ψηφίσουν… Τώρα διαδίδουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας μέχρι το τέλος. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος για τρεις ψηφοφορίες.” Μια ξεκάθαρη απάντηση στις φήμες που κυκλοφορούν πως αν η υποψηφιότητα Δήμα δεν δείξει να συγκεντρώνει την απαραίτητη δυναμική μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο πρόσωπο στην τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία, προσπάθησε να δώσει ο πρωθυπουργός.

Κατά τη γνώμη μου, η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει την υποψηφιότητα που προτείνει και δεν θα υπήρχε μεγαλύτερη υπονόμευση από το να μην ξεκαθαρίσει πως και στις 3 ψηφοφορίες ο υποψήφιος θα είναι ο ίδιος. Από την άλλη, έχει συνταγματικά τη δυνατότητα να προτείνει κάποιον άλλον. Κανείς δεν μπορεί ρεαλιστικά να προεξοφλήσει πως δεν θα πέσουν στο τραπέζι άλλα ονόματα αν την κρίσιμη στιγμή δεν βγαίνουν τα “κουκιά”.

Και μιας και είπαμε για κουκιά: ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ αποφάσισαν να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά ταύτα διαβάζω πως οι ελπίδες της κυβέρνησης για την πολυπόθητη συγκέντρωση των 180 εναποτίθενται σε πιθανές διαρροές από τα δύο αυτά κόμματα. Το τελευταίο count φαίνεται να δείχνει πως προς το παρόν συγκεντρώνονται 170 με 172 βουλευτές – αναζητούνται λοιπόν άλλοι 8 με 10.