Ένταση και επεισόδια στην κατάληψη της ΠΟΕΔΗΝ στο ΥΠΟΙΚ

Ένταση, λιποθυμίες και τραυματισμούς προκάλεσε η επέμβαση της αστυνομίας στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών όπου νωρίτερα είχαν πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 8 το πρωί, άνδρες των ΥΜΕΤ επιχείρησαν να τους απωθήσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές. Κατά την διάρκεια της έντασης μια γυναίκα τραυματίστηκε και λιποθύμησε, ενώ οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλλαν πως «ήρθαμε να δούμε τον υπουργό και μας έστειλαν τα ΜΑΤ».

ypoik-katalipsi-poedin

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο εναντίον στις προωθούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές παραμένουν στο σημείο. «Αποκλείσαμε συμβολικά το υπουργείο της τρόικας και των μνημονίων για να διαμαρτυρηθούμε για την δήθεν διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και επεσήμανε ότι είναι η τέταρτη φορά που ζητούμε συνάντηση και δεν μας δέχονται.

Νωρίτερα ομάδα περίπου 30 εργαζομένων, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, βρέθηκαν από τις 06:00 το πρωί στην είσοδο του κτιρίου του ΥΠΟΙΚ και δήλωσαν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν την είσοδο σε κανέναν τουλάχιστον μέχρι τις 11:00.