Καταυλισμός και στο Πάρκο Τρίτση

Με διαδικασίες – εξπρές ετοιμάζεται νέος καταυλισμός στην Αθήνα, όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 1.000 πρόσφυγες. Πρόκειται για μια τοποθεσία στο πάρκο Τρίτση, στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ιλίου.

Μηχανήματα του στρατού και με την συμβολή των Δήμων Ιλίου και Περιστερίου, έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για την υποδοχή των προσφύγων ώστε ο καταυλισμός να είναι έτοιμος μέχρι την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φιλοξενία τους θα διαρκέσει για περίπου έναν μήνα, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους.

Στο σημείο, εκτός από σκηνές θα τοποθετηθούν τουαλέτες, μαγειρία, ιατρεία καθώς και χώροι διοικητικής υποστήριξης χώρος ενώ θα υπάρχει σχετική περίφραξη αλλά και περιφρούρηση.

Πάντως, για την απόφαση αυτή έχουν σημειωθεί αντιδράσεις μια και το σημείο όπου θα στηθεί ο καταυλισμός βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό γυμναστήριο της περιοχής όπου συχνάζουν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά.

Την ίδια ώρα, ασφυκτική είναι η κατάσταση στις αίθουσες του πρώην δυτικού αεροδρομίου του Ελληνικού και στις εγκαταστάσεις του γηπέδου χόκεϊ όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες ενώ εκτός από τους παραπάνω χώρους, ήδη έχει ξεκινήσει να προετοιμάζεται για τον ίδιο σκοπό το γήπεδο του μπέιζμπολ. Εκεί αναμένεται να τοποθετηθούν περίπου 150 σκηνές με χωρητικότητα 19 άτομα έκαστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vimaonline.gr, τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν και άλλες σκηνές σε διάφορα σημεία του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ενώ στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να ανοίξει και ο μεγάλος χώρος των αναχωρήσεων στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο (είσοδος από Βουλιαγμένης) που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Μάλιστα, αν και η συγκεκριμένη εγκατάσταση βρίσκεται δίπλα σε σπίτια και σχολεία, η κυβέρνηση το θεωρεί ιδανικό καθώς είναι κοντά στο σταθμό του Μετρό και θα βοηθάει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στις μετακινήσεις τους.