Εξοπλιστικά: Προθεσμία για τέλη Ιανουαρίου πήραν 8 Γερμανοί για τις μίζες

Κατηγορούνται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

της Ελευθερίας Κόλλια

Προθεσμία για τα τέλη Ιανουαρίου ζήτησαν και έλαβαν οι οκτώ Γερμανοί – στελέχη της εταιρείας SN Atlas στην υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά, οι οποίοι εμφανίσθηκαν – μηδενός εξαιρουμένου – την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς κ. Γαβριήλ Μαλλή.

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε και η ίδια η εταιρεία SN Atlas (που έχει την αστική ευθύνη), τακτική που όπως διαβεβαιώνουν δικαστικές πηγές αναμένεται να υιοθετήσει και η δεύτερη εμπλεκόμενη εταιρεία Rheinmetall.

Ο κ. Μαλλής είχε καλέσει σε απολογία συνολικά 13 Γερμανούς – στελέχη εταιρειών, αναμένει ως εκ τούτου και άλλα πέντε πρόσωπα, αυτή τη φορά από την εταιρεία Rheinmetall.

Το κατηγορητήριο αφορά κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η εμπλοκή τους στις προμήθειες των εξοπλιστικών προέκυψε με βάση στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές δικαστικές αρχές, τόσο από τη γερμανική δικογραφία όπως και από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των ήδη κατηγορουμένων Παναγιώτη Ευσταθίου και Αντώνη Κάντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενδείξεις ( από το άνοιγμα των λογαριασμών) παραπέμπουν σε “μίζα από τη μίζα”, έκφραση που χρησιμοποιείται όταν μέρος της μίζας επιστρέφει στην αρχική πηγή της: τους Γερμανούς.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=658168