Δεν ψήφισαν την τροπολογία για τον Ν. Ρωμανό οι Πλεύρης - Γεωργιάδης

Δεν ψήφισαν, όπως προκύπτει από τα πρακτικά, της συνεδρίασης της Βουλής, την τροπολογία για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων, που αναφέρεται και στον Νίκο Ρωμανό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του κόμματος Αθανάσιος Πλεύρης.

Αν και ο Ιωάννης Τραγάκης, που προήδρευσε της διαδικασίας, ανακοίνωσε την ομόφωνη έγκριση της νομοτεχνικής προσθήκης που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, η οποία δίνει το δικαίωμα στον Ρωμανό να ενταχθεί στο καθεστώς της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) εφόσον παρακολουθήσει εξ αποστάσεως το 1/3 του ακαδημαϊκού εξαμήνου, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης εξέφρασαν τη διαφωνία τους κατά την ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το απόσπασμα των πρακτικών:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ερωτάται το Σώμα: γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 2075 και ειδικό 151;

ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 2075 και ειδικό 151 έγινε δεκτή ομόφωνα.

(Ζωηρά χειροκροτήματα)

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι ομόφωνα, κύριε Πρόεδρε! Κατά πλειοψηφία.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Κατά πλειοψηφία!

Είχε προηγηθεί, την Τρίτη, η τοποθέτηση του κ.Πλευρή ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι ο Νίκος Ρωμανός δεν διώκεται για τα φρονήματά του αλλά γιατί είναι «ποινικός εγκληματίας, εγκληματίας ληστείας όπως είναι και πολλοί άλλοι». Και είχε κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ ότι κατά βάση αισθάνεται «την έντονη ιδεολογική συγγένεια και την ανάγκη προστασίας. Έχετε υιοθετήσει την περίπτωση ενός ποινικού εγκληματία και προσπαθείτε να δώσετε ιδεολογικά χαρακτηριστικά».