Πορεία 220 χιλιομέτρων για την ανεργία!

Για πορεία από την Πάτρα έως το Σύνταγμα με στόχο να αναδείξει τη μάστιγα της ανεργίας και να διεκδικήσει θέσεις μόνιμου προσωπικού προετοιμάζεται ο δήμος Πάτρας το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο σε ευρεία συνεδρίαση με τη συμμετοχή πολλών κοινωνικών φορέων της πόλης.

“Η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα, θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση και τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας, και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία. Θα ζητηθεί από τις Δημοτικές Αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν, να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής, διατροφής. Στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις, εκδηλώσεις σε συνεργασία με δήμους, φορείς κ.λπ.» σημείωσε ο Δήμαρχος, Κ. Πελετίδης.

«Διεκδικούμε άμεσα θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, που να καλύπτουν ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, με κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, σε έργα υποδομής, σε αντισεισμική αντιπλημμυρική θωράκιση. Παράλληλα ζητούμε να ληφθούν μέτρα για την ουσιαστική στήριξη και προστασία των ανέργων» ανέφερε στην εισήγηση του ο. «Ξεκινούμε, μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, για το δικαίωμά τους στη δουλειά» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δήμος, στην Πάτρα είναι καταγεγραμμένοι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το 2015, ενώ 10.721 άνεργοι δεν εντάσσονται στους μακροχρόνια ανέργους. Συνολικά 29.230”.

Επίσης, 1600 οικογένειες στην Πάτρα λαμβάνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων, ενώ 6.000 είναι οι αιτήσεις στο Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).