"Αναμενόμενη η αποφυλάκιση Ρουπακιά"

Για τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, του Αρείου Πάγου και τέλος του Δικηγορικού Συλλόγου – ο οποίος, όπως ο ίδιος αναφέρει, δεν χορηγούσε επί 2 μήνες την ειδική άδεια που απαιτείτο λόγω της αποχής, προκειμένου οι δικηγόροι να μπορούν να παρασταθούν και να εκδικαστεί η υπόθεση – έκανε λόγο σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός, σχολιάζοντας την αποφυλάκιση Ρουπακιά εξαιτίας της παρέλευσης του 18μηνου, μεταδίδει το skai.gr.

«Ο κ. Ρουπακιάς κατέστη δήθεν κρατούμενος πολυτελείας εντός της οικίας του, κατά το βούλευμα. Από εδώ και πέρα η υπόθεση θα εκφυλίζεται όπως έχει εκφυλιστεί μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Μαραγκός, μιλώντας στο Mega, επισημαίνοντας πάντως ότι η απόφαση ήταν μάλλον αναμενόμενη όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Στο στάδιο που βρίσκεται σήμερα η δίκη έχουν εξεταστεί 15 -17 μάρτυρες, από τους περίπου 140, ενώ η υπόθεση της ανθρωποκτονίας θα είχε λήξει αν δεν είχε συνενωθεί με την υπόθεση περί εγκληματικής οργάνωσης.

Η αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, που πρακτικά θα γίνει στις 18 Μαρτίου, οπότε και λήγει το ανώτατο όριο – κατά το Σύνταγμα – για την προσωρινή του κράτηση, επισημοποιήθηκε την Παρασκευή με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Τον κίνδυνο να αποφυλακιστεί τόσο ο Ρουπακιάς, όπως άλλωστε και όλοι οι άλλοι έγκλειστοι για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, είχαν επισημάνει αρμοδίως από την εποχή της ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση με έγγραφό τους οι ειδικές ανακρίτριες αλλά και επανειλημμένως η πρόεδρος της πολύκροτης δίκης, που διεξάγεται με ρυθμούς χελώνας στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.