Λεωφορείο αστέγων στην Αθήνα από τον Μάιο

Λεωφορείο για την περίθαλψη και την φροντίδα των αστέγων πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2016 στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Εργασίας.

Πρόκειται για ένα διώροφο λεωφορείο, το οποίο θα κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση από περιοχές όπου βρίσκονται συνήθως άστεγοι, όπως είναι το κέντρο της Αθήνας, ο Ελαιώνας, το Αιγάλεω, ο Πειραιάς και το Ρουφ. Στο όχημα, θα υπάρχει χημική τουαλέτα, χώρος ιατρείου καθώς και ντουζιέρα για τις βασικές ανάγκες των αστέγων.

Ο ΟΑΣΑ θα καθορίσει τόσο τις περιοχές όπου θα κυκλοφορεί το λεωφορείο όσο και τις θέσεις των στάσεων ενώ θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις προκειμένου να μην δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα. Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται επίσης τα δρομολόγια, οι ώρες αναχώρησης και άφιξης ανά σημείο και ανά ημέρα, καθώς και οι ώρες παραμονής σε κάθε σημείο, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αστέγων.

Το λεωφορείο αυτό, θα ενταχθεί στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ ώστε να παρακολουθείται καθημερινά η πορεία του και γίνονται άμεσα παρεμβάσεις, εάν κι εφόσον χρειάζεται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ, Αναστάσιο Ταστάνη, «η κοινωνική αυτή δράση θα αποτελέσει μια ουσιαστική βοήθεια για τους αστέγους, την δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε» και ευελπιστεί ότι στο άμεσο μέλλον «θα συνεχιστούν οι δράσεις αυτές, επεκτεινόμενες σταδιακά και σε άλλες ειδικές ομάδες του πληθυσμού».