"Πολύ νωρίς" για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ξεκαθάρισε ο Ντράγκι

Είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι σε ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε ότι η ταχύτητα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης αποτελεί ζήτημα καίριας σημασίας, ωστόσο η σωστή ολοκλήρωσή της είναι εξίσου σημαντική, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η συμφωνία ενός σταθερού και βιώσιμου πακέτου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι σχετικά με το πρόγραμμα και την υλοποίησή του.

Συνεχίζοντας, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μια σοβαρή προσπάθεια έτσι ώστε να “λειτουργήσει η στρατηγική για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια”, συμπληρώνοντας πως αυτό θα βοηθήσει στη διοχέτευση κεφαλαίων στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, αναφερόμενος στα δημοσιονομικά και φορολογικά μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν, επισήμανε ότι στο ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστούν οι “μεσοπρόθεσμες και οι μακροπρόθεσμες προκλήσεις”. Αναφορικά με τον φόρο εισοδήματος, σημείωσε ότι ούτε εκεί έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.