Ιατρική «κατάληψη» στο γραφείο του Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας Νίκου Φράγκου κατέλαβαν συμβολικά το μεσημέρι της Δευτέρας γιατροί της Αθήνας, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών του ιατρικού κόσμου και εκπροσώπων επιστημονικών ενώσεων και φορέων, για τις προωθούμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) αναφέρει. όπως σημειώνει το in.gr, ότι «το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα αποτελεί ταφόπλακα για το ασφαλιστικό».  Στο γραφείο του κ. Φράγκου πραγματοποιείται και η συνεδρίαση του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, υπό τον πρόεδρό του Γιώργο Πατούλη, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει στα γραφεία του συλλόγου.

Νωρίτερα αντιπροσωπεία των γιατρών ανέβηκε στο υπουργείο για να παραδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος όμως απουσίαζε καθώς βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συμμετείχε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων της χώρας.

Οι γιατροί, που απέχουν σήμερα Δευτέρα από τα καθήκοντά τους, διαμήνυσαν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν συναντηθούν μαζί του. Τελικά οι δύο πλευρές συναντώνται νωρίς το απόγευμα.