«Ουδέν νεότερο» από τη συνάντηση με Κατρούγκαλο - Σε «θέση μάχης» τα μπλόκα

Χωρίς να καταλήξει σε συγκεκριμένη συμφωνία, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος άκουσε τις θέσεις της Επιτροπής σχετικά με τις διατάξεις που προωθούνται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους αγρότες και είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει κρίσιμα σημεία του προσχεδίου.

«Υπάρχει σχέδιο καταστροφής μας και η απάντηση θα δοθεί στα μπλόκα. Δεν σκοτώνουμε την αγελάδα που μας τρέφει», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής μετά τη συνάντηση.

Νωρίτερα, σημειώνει το in.gr, εισερχόμενος στο υπουργείο, ο Γ. Κατρούγκαλος επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην ισονομία και τη δικαιοσύνη, αλλά υπογράμμισε παράλληλα ότι υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις, όπου είναι απαραίτητο, και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με την κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Υπουργός Εργασίας θα λάβει μέρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με τροποποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε διατάξεις που αφορούν τους αγρότες.

«Πυκνώνουν» τα τρακτέρ

Πάνω από 2.000 τρακτέρ έχουν παρατάξει στον κόμβο της Νίκαιας αγρότες της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Οι αγρότες δεν έχουν κλείσει τον δρόμο ωστόσο, με απόφαση της Τροχαίας, η εθνική οδός στο σημείο παραμένει κλειστή για λόγους ασφαλείας.

Παράλληλα, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο Παρασκευή σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής από τις 12.00 μέχρι και τις 2.00 μ.μ. οι αγρότες.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η αυριανή κίνηση θεωρείται «προειδοποιητική» στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στο γενικό προσκλητήριο προς όλα τα μπλόκα που έχει απευθύνει για το Σάββατο το μεσημέρι το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Την ίδια ώρα, «μπλόκα» έχουν στηθεί σε δεκάδες σημεία ανά την Ελλάδα με τον αγροτικό κόσμο να βρίσκεται ήδη σε «θέση μάχης».