Ένας… Άλλος Άνθρωπος σε περιόδους κρίσης!

Μια πρωτότυπη ιδέα Κοινωνικής Κουζίνας

Το πρόγραμμα «Άλλος Άνθρωπος» δεν είναι μια απλή κίνηση αλληλεγγύης που μοιράζει φαγητό στους άπορους συνανθρώπους μας, αλλά μια πραγματική ένδειξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Πρωτεργάτης του προγράμματος είναι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος που μαγειρεύει καθημερινά  «ζωντανά» σε κάθε σημείο της πόλης μαζί με την παρέα του.

Πως όμως ξεκίνησε η ιδέα της Κοινωνικής Κουζίνας; Όπως δήλωσε ο ίδιος στο ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το politisonline.com  «Η ιδέα ξεκίνησε όταν είδα σε μια λαϊκή αγορά δυο παιδάκια να μαλώνουν μπροστά από ένα σκουπιδοτενεκέ. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να κάνω ήταν να πείσω μια φίλη να φτιάξουμε μερικά τοστ και να αρχίσουμε να τα μοιράζουμε στις λαϊκές. Σε πρώτη φάση κανένας δεν δοκίμαζε όταν όμως άρχισαν να βλέπουν ότι και εμείς τρώγαμε σταμάτησαν να ντρέπονται και άρχισαν να τρώνε και αυτοί»

Δεν πρόκειται για ένα δημόσιο συσσίτιο αλλά για ένα ζωντανό μαγείρεμα στο οποίο μπορεί να συμμετέχει καθένας. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μόνο φαγητό αλλά και ψυχολογική υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη από ειδικό.

«Μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν θα του μοιράζαμε απλώς μαγειρεμένο φαγητό».

Σε μια εποχή όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα – όπου ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του – το πρόγραμμα «Άλλος Άνθρωπος» κάνει την διαφορά, βοηθώντας τους ανέργους να ασχολούνται καθημερινά με την δράση της κουζίνας.

Δεν πρόκειται ούτε για φιλανθρωπία αλλά ούτε για ελεημοσύνη αλλά για καθημερινή πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπο!

Βρεθήκαμε στο Μοναστηράκι και παρακολουθήσαμε τον κ. Πολυχρονόπουλο «εν ώρα δράσης». Πάρτε μια μικρή… γεύση στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

2014-11-25 16.05.01   2014-11-25 14.40.42