Κατέρρευσε γέφυρα στην Καλαμπάκα από την κακοκαιρία

Σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε από χθες τη Δυτική Ελλάδα και επεκτείνεται σήμερα ανατολικότερα. Η ισχυρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει τμήμα της γέφυρας της Διάβας που περνάει πάνω από τον Πηνείο λίγο έξω από την Καλαμπάκα. Το ποτάμι λόγω της νεροποντής είχε φουσκώσει κατεβάζοντας τόνους νερού και φερτών υλικών.

Την τελευταία στιγμή γλύτωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας που περνούσαν εκείνη την ώρα από τη γέφυρα, που είχε κατασκευαστεί πριν από 30 χρόνια, καθώς μόλις τη διέσχισαν δύο πυλώνες της κατέρρευσαν. Η γέφυρα συνδέει την Καλαμπάκα με περίπου 50 χωριά της περιοχής Ασπροποτάμου και οι κάτοικοι αυτών των χωριών εξυπηρετούνται πλέον από τη γέφυρα Σαρακίνας.

Στο πορθμείο της Γλύφας Φθιώτιδας, λόγω των ισχυρών ανέμων η θάλασσα κάλυψε τον δρόμο, ενώ σταμάτησαν και τα δρομολόγια των πλοίων. Το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας χτύπησε από χθες το απόγευμα τη Μακεδονία. Οι πόλεις της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Καστοριάς και της Φλώρινας ντυθηκαν στα λευκά.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες επιβάτες που ξενύχτησαν στην αίθουσα αναχωρήσεων. Στην Αττική η πυροσβεστική δέχθηκε 164 κλήσεις κυρίως για κοπή δέντρων που είχαν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια.