Από τωρινό ναυάγιο, και όχι παλιότερο, οι έξι σοροί προσφύγων στη Σάμο

Νέο και όχι παλαιότερο -όπως ήθελαν οι αρχικές εκτιμήσεις των λιμενικών- είναι τελικά το ναυάγιο με τουλάχιστον έξι νεκρούς μετανάστες-πρόσφυγες που εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Πράσσο στη Σάμο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία πρόσφυγα που βρέθηκε στο λιμάνι της Σάμου το πρωί, ο ίδιος επέβαινε μαζί με άλλα 17 άτομα σε λέμβο που ανατράπηκε, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει εάν το ναυάγιο σημειώθηκε εντός των ελληνικών ή των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Ο ίδιος, σημειώνει το in.gr, αναγνώρισε τα πέντε από τα έξι θύματα, τρεις γυναίκες και δύο άντρες, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν, ως επιβαίνοντες στη λέμβο που τους μετέφερε από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Όπως είπε ο διασωθείς, ο ίδιος χρειάστηκε να κολυμπήσει επί ώρες για να βγει στις ακτές της Σάμου.

Για την ώρα η έκτη σορός δεν έχει ανασυρθεί, καθώς έχει εγκλωβιστεί σε βράχια. Οι καιρικές συνθήκες είναι δυσχερείς, καθώς πνέουν άνεμοι 6-7 μποφόρ, που υποχρέωσαν ελικόπτερο Σούπερ Πούμα που αρχικά πήρε μέρος στην επιχείρηση έρευνας να αποσυρθεί.

Τις έρευνες συνεχίζουν σκάφος του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη.