"Μαρσάρουν" τα τρακτέρ οι αγρότες

“Μαρσάρουν” άγρια τα τρακτέρ σε όλη τη χώρα, με τους αγρότες να εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση.

Ο skai.gr μεταδίδει ότι εκατοντάδες τρακτέρ από τον Νομό Σερρών βρίσκονται αυτή την ώρα στην περιοχή του Λευκώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος τους είναι να φθάσουν στον Προμαχώνα. Ωστόσο στη διαδρομή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ενδέχεται να μην τους το επιτρέψουν.

Στο μεταξύ την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, σε συντονισμό με τους αγρότες όλης της Ελλάδας, αποφάσισε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο οποίος καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, στις 11 πμ.

«Στόχος είναι – επισημαίνει ο Σύλλογος – να ενταθεί η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, που προωθεί εξοντωτικά φορολογικά και άλλα μέτρα, στο πλαίσιο και της νέας ΚΑΠ. Φορολογία που θα φτάσει το 26% και μαζί με την προκαταβολή το 52%. Έρχεται το νέο ασφαλιστικό, που σημαίνει, τουλάχιστον, τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ».

«Η οργάνωσή μας και ο συντονισμός μας, όχι μόνο με τους υπόλοιπους αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά με όλη την κοινωνία, που αντιμετωπίζει ίδιας κλίμακας επίθεση, είναι μονόδρομος» υπογραμμίζουν.

Στη Θεσσαλία, όπως καταγράφει ο 902.gr, από 30 χωριά της Καρδίτσας έχουν ήδη βγει πάνω από 700 τρακτέρ, ενώ μέχρι το ξεκίνημα για το σημείο όπου θα στηθεί το πανθεσσαλικό μπλόκο, αναμένεται να βγουν τρακτέρ και σε άλλα χωριά.

Την Πέμπτη έγινε μαζική σύσκεψη εκπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων του νομού, στην οποία αποφασίστηκε να προταθεί ο γνωστός από προηγούμενες κινητοποιήσεις Κόμβος της Νίκαιας ως το σημείο όπου θα στηθεί το πανθεσσαλικό μπλόκο. Η πρόταση αυτή, καθώς και ο καθορισμός της ημερομηνίας που θα στηθεί το μπλόκο, θα συζητηθούν και αποφασιστούν στη συνάντηση εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα τρακτέρ τους θα βγάλουν και οι αγρότες της Νάουσας τη Δευτέρα και θα τα συγκεντρώσουν στη διασταύρωση της Νάουσας (Εθνική Οδός Βέροιας – Έδεσσας).