Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό

Ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποίησαν ελεύθεροι επαγγελματίες και μέλη επιστημονικών φορέων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό. Μεγάλη σε πλήθος και παλμό η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας ενώ ακολούθησε και πορεία προς τη Βουλή.

Μεγάλη συγκέντρωση από επιστημονικούς φορείς για το ασφαλιστικό

Στη Βουλή κατέληξε η μαζική πορεία που πραγματοποίησαν μέλη επιστημονικών φορέων, οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους, που προβλέπεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Στην πορεία συμμετείχαν δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, ανάμεσά τους και νέοι επιστήμονες, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο, που όπως υποστηρίζουν, οδηγεί χιλιάδες νέους επιστήμονες σε αφανισμό.

Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία του ΔΣΑ στην οδό Ακαδημίας, έφθασε στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία παρέδωσε ψήφισμα, όπως και στο υπουργείο Εργασίας, όπου πραγματοποίησε προσωρινή στάση.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Βασίλης Αλεξανδρής, παρέδωσε στη Βουλή ψήφισμα διαμαρτυρίας για την πρόταση Κατρούγκαλου, με αιχμή τις ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων.

Μεγάλη συγκέντρωση από επιστημονικούς φορείς για το ασφαλιστικό

Ο κ. Αλεξανδρής, δήλωσε ότι ένας νέος δικηγόρος που δηλώνει εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο, επιβαρύνεται με τη φορολογία και τις εισφοροδοτικές υποχρεώσεις με ποσό 9.956 ευρώ και προανήγγειλε ότι ο αγώνας θα είναι διαρκείας και δεν επιτρέψουν να περάσει το νέο σχέδιο νόμου.

«Αντιδρούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό τον δικηγοροκτόνο νόμο, σε αυτό τον αντιαναπτυξιακό νόμο που φέρνει και την οικονομία αλλά και έναν κλάδο ολόκληρο εκτός αυτής. Δημιουργούνται κοινωνικοί αυτοματισμοί που δεν πρέπει να περάσουν και από την άλλη δεν οδηγεί πουθενά αυτή η πολιτική που και λαϊκίστικη είναι, αλλά το κυριότερο είναι παράλογη και οδηγεί στην εξόντωσή μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Μπουλούκος.

Παραφράζοντας το σύνθημα που είχε ακουστεί πριν αρκετά χρόνια κατά του υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη “Κάτσε καλά Γεράσιμε” τα μέλη των επιστημονικών φορέων φώναζαν “Κάτσε καλά Κατρούγκαλε”.

Οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πηγή: ethnos.gr