Εκδήλωση μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Εκδήλωση μνήμης στα θύματα της Γενοκτονίας, τους μάρτυρες και ήρωες της Μικρασιατικής Καταστροφής πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Στον ναό της Αγ. Ειρήνης (Αιόλου) πλήθος κόσμου παρέστη το πρωί στην δοξολογία με την ολοκλήρωση της οποίας ακολούθησε ομιλία από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδη που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του εθνο-ιερομάρτυρα  Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης (πίσω από τον μητροπολιτικό ναό) και κατάθεση στεφάνου του προέδρου της ΟΠΣΕ κ. Αντώνη Οραήλογλου,

Στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλεξιάδης κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της κυβέρνησης και ο κ. Πατσαβός εκπροσωπώντας την Περιφερεια Αττικής, ενώ ακολούθησαν καταθέσεις στεφανιών από τον Δήμο Αθηναίων και Μικρασιατικά – προσφυγικά σωματεία και μαζικότερους φορείς, από ενώσεις και συνδέσμους αποστράτων, από αντιστασιακές οργανώσεις κ.α.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου με ημερίδα της ΟΠΣΕ για την «Ανταλλαγή των Πληθυσμών με τη Συνθήκη της Λωζάνης», στο συνεδριακό Κέντρο ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας.

Πηγή: naftemporiki.gr