Τρεις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο

Κατασχέθηκαν αρχεία-εικόνες και βίντεο με σκληρότατο υλικό

Σε τρεις συλλήψεις και στον σχηματισμό άλλων δύο δικογραφιών προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αναζητά και άλλο ένα άτομο, στο πλαίσιο πανελλαδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Fallen Angel» (Εκπτωτος Αγγελος), για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.

Στελέχη της διεξήγαγαν διαδικτυακές αστυνομικές έρευνες, μέσω του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System), με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Οπως διαπιστώθηκε, έλληνες χρήστες του Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας 339 διαφορετικές IP διευθύνσεις που ανήκουν σε διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, κατείχαν αρχεία-εικόνες και βίντεο με σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πρόσφορα για διαμοιρασμό.

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και εκδόθηκε σχετική διάταξη και βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών. Αποτέλεσμα ήταν να ταυτοποιηθεί ψηφιακά η εμπλοκή έξι χρηστών του Διαδικτύου, σε Αθήνα, Τρίπολη, Κομοτηνή και Ρόδο, όπου τη Δευτέρα έγιναν επιτόπιες αστυνομικές έρευνες.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=655710