Ξανά στην φυλακή ενδέχεται να οδηγηθεί η Βίκυ Σταμάτη

Ορατό είναι το ενδεχόμενο επιστροφής της Βίκυς Σταμάτη στη φυλακή, μετά την άρνηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) να κάνει δεκτό το αίτημά της για αναστολή καταβολής εγγύησης (50.000 ευρώ), αφού παραμένουν σε ισχύ τα capital controls.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται σε δυσμενή θέση, καθώς μετά την κατάθεση του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας σχετικά με την οικονομική κατάστασή της (απέρριψε ότι είναι… άπορη) ήρθε και η πρωινή γνωμοδότηση του ΣτΕ, που ουσιαστικά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή.
Υπενθυμίζεται ότι η Βίκυ Σταμάτη είχε προσφύγει μέσω των συνηγόρων της, Φρ. Ραγκούση και Γιάννη Παγορόπουλου, κατά της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, βάσει της οποίας έληξε στις 31 Οκτωβρίου η αναστολή καταβολής εγγύησης λόγω των capital controls. Όπως είναι γνωστό, η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία είχε καταδικαστεί για την υπόθεση των εξοπλιστικών, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ.