Στις 30 Οκτωβρίου η Κάρτα Αλληλεγγύης, στις 5 Νοεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015  θα πιστωθεί η τέταρτη δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης στους χιλιάδες δικαιούχους, δηλαδή θα ενεργοποιηθεί η Κάρτα Αλληλεγγύης, και στις 5 Νοεμβρίου θα πιστωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του Γ’ Τριμήνου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όσον αφορά στην τέταρτη ενεργοποίηση της Κάρτας Αλληλεγγύης, θα πιστωθεί σε 145.357 δικαιούχους το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Όσον αφορά στα οικογενειακά επιδόματα του Γ΄ τριμήνου του 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) για τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21 μέχρι τις 4/9/2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις, η πληρωμή αφορά 645.000 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223 εκατ. ευρώ.