Στην Κρήτη το μεσημέρι το πλοίο με τους 700 μετανάστες

ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται την Ιεράπετρα το ρυμουλκούμενο, από τη φρεγάτα «Υδρα», φορτηγό πλοίο, με σημαία Κιριμπάτι, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 700 παράτυποι μετανάστες και το οποίο εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Cretalive, σε πρώτη φάση οι μετανάστες μετά την αποβίβασή τους αναμένεται να μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ της περιοχής.
Στην Ιεράπετρα κατέφθασε αργά χθες το βράδυ και ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσόκας προκειμένου να αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών για την υποδοχή και φιλοξενία των μεταναστών.

Παλεύοντας με τα κύματα

Υστερα από πολύωρη μάχη με κύματα που έφθαναν τα 3 μέτρα ύψος και ισχυρούς ανέμους εντάσεως μέχρι και 8 μποφόρ, άντρες του πολεμικού ναυτικού της φρεγάτας «Υδρα», που βρέθηκε επιτόπου στο σημείο, κατόρθωσαν χθες το απόγευμα να προσεγγίσουν το πλοίο και να ξεκινήσουν τη διαδικασία ρυμούλκησης.
Ωστόσο, οι πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας χθες το βράδυ έκαναν λόγο για μαραθώνια προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων θα απαιτούντο τουλάχιστον 15 ώρες μέχρις ότου προσεγγίσει στο λιμάνι το φορτηγό πλοίο με τους 700 μετανάστες. Την πρωτοφανή επιχείρηση διάσωσης των εκατοντάδων μεταναστών που στήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, εμπόδιζαν για πολλές ώρες οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64099420