Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία των Ηρ. Κωστάρη και Ν. Ρωμανού

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η υγεία τόσο του καταδικασμένου για την 17Ν Ηρακλή Κωστάρη, όσο και του καταδικασμένου για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης Νίκου Ρωμανού, που συνεχίζουν την απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμα να λαμβάνουν άδειες για να παρακολουθούν τα μαθήματα στις πανεπιστημιακές σχολές που έχουν περάσει.

Ο Ηρακλής Κωστάρης διανύει την 28η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, ενώ ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 15η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται στο Τζάνειο.

Ο Ηρακλής Κωστάρης λάμβανε κανονικά τις τακτικές άδειες και τις εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή που φοιτά εδώ και τρία χρόνια. Οι άδειες διακόπηκαν μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Νίκος Ρωμανός έδωσε φέτος πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε σε σχολή, στην οποία δεν μπορεί να φοιτήσει, καθώς δεν του δίδονται οι εκπαιδευτικές άδειες. Ο Ρωμανός αρνήθηκε να βραβευθεί από την πολιτεία για την επιτυχία του, αν και είχε προσκληθεί σε εκδήλωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σε μήνυμά του από τον Ευαγγελισμό, ο Ηρακλής Κωστάρης αναφέρει: «Από τις 29.10.14 δίνω έναν προσωπικό αγώνα, για να κερδίσω το αυτονόητο. Να φύγει ο χαρακτηρισμός του “επικίνδυνου” που αυθαίρετα μου αποδόθηκε, μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και να μου χορηγηθεί εκπαιδευτική και τακτική άδεια, όπως έπαιρνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χωρίς ποτέ να έχω παραβιάσει του όρους τους. Ευχαριστώ όλους όσους μου συμπαραστέκονται σε αυτό το δύσκολο αγώνα».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η οικογένεια και οι συνήγοροι του Ηρακλή Κωστάρη, τη Δευτέρα, κατήγγειλαν τις συνθήκες κράτησής του στον Ευαγγελισμό, σημειώνοντας ότι η εξέτασή του γίνεται παρουσία ένοπλων αστυνομικών με στόχο τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5183531/se-krisimh-katastash-hr-kwstarhs-kai-n-rwmanos/