Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τους "Γιατρούς του Κόσμου" στα παιδιά του Μαραθώνα

Δωρεάν ιατρική φροντίδα σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους προσφέρουν οι «Γιατροί του Κόσμου», μέσα από μια σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στο Αθλητικό Πολιτιστικό Πάρκο του Δήμο Μαραθώνα (πρώην Αμερικανική βάση, Λ. Μαραθώνας 196) από τις 09.00 έως τις 14.00.

Θα παρέχεται δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικός έλεγχος, οδοντιατρικός έλεγχος και παρακολούθηση, φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων, προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας και εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά.

H Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα από το 2003 προσφέρει τις επιστημονικές της υπηρεσίες σε όσους την έχουν ανάγκη.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 58.000 παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών, έχουν δεχτεί τη φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονταν σε 30 νησιά και 45 νομούς της Ελλάδας.