Τα ανοιχτά μέτωπα του υπουργείου Δικαιοσύνης

Δικαστικοί, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί αντιδρούν σε νομοθετήματα και εξαγγελθέντα σχέδια

Πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα διατηρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχοντας απέναντί του παραταγμένους δικαστικούς, δικηγόρους και πανεπιστημιακούς.
Στο φόντο ήλθε να προστεθεί την Παρασκευή συμπλοκή μεταξύ εγκλείστων και σωφρονιστικών υπαλλήλων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Αγιος Παύλος», ύστερα από εντοπισμό τοξικών ουσιών.
Παράλληλα δύο κρατούμενοι έχουν καταφύγει στην έσχατη μορφή διαμαρτυρίας, την απεργία πείνας – από τις 29 Οκτωβρίου και τις 10 Νοεμβρίου αντιστοίχως -, με αίτημα τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.
Τον χορό σέρνουν οι δικαστικοίΗ μία μορφή διαμαρτυρίας διαδέχεται την άλλη, με κορυφαία αυτή των δικαστικών ενώσεων, οι οποίες έφθασαν να κάνουν λόγο για κυβέρνηση κράτους απολυταρχικού, που δεν σέβεται και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Με αιχμή τα οικονομικά τους, οι δικαστές κάλεσαν λίγες ημέρες αργότερα τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την τροπολογία με την οποία προβλέπεται η μερική – και όχι εξ ολοκλήρου – αναδρομική καταβολή των αποδοχών τους, περίπου για μία διετία.
Οι βολές δεν σταμάτησαν εκεί, με την κυβέρνηση να κατηγορείται για αποσπασματική και άρρυθμη νομοθέτηση, η οποία ίσως υποδηλοί σκοπούς άλλους πλην της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

Δικηγόροι εναντίον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
 Οι δικαστικές ενώσεις έδειξαν ακόμη μία φορά τα δόντια τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης, συνεπικουρώντας τους δικηγόρους της χώρας, όταν αυτοί έλαβαν θέση κατά του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, ως προς τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=652820