Ένοπλη επίθεση σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στον Πειραιά-15 τραυματίες, οι τέσσερις σοβαρά

Άγνωστος εισέβαλε τα ξημερώματα σε κλαμπ του Πειραιά, εξαπολύοντας ένοπλη επίθεση, κατά πάσα πιθανότητα με καλάζνικοφ, εναντίον των θαμώνων. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 15 άτομα. Από τους τραυματισμένους οι 11 νοσηλεύονται, ενώ τέσσερις που είναι σε σοβαρή κατάσταση θα υποστούν χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι τέσσερις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και οι υπόλοιποι επτά στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το επεισόδιο διαδραματίστηκε στο Μικρολίμανο περίπου στις 4 π.μ.. Ο δράστης, που διασκέδαζε σε κλαμπ της Ακτής Δηλαβέρη, έφυγε γύρω στις 3π.μ για να επιστρέψει λίγο μετά στο συγκεκριμένο κέντρο κρατώντας όπλο.  Άρχισε να εξαπολύει απειλές και κατόπιν να πυροβολεί εναντίον των θαμώνων και των υπαλλήλων του κέντρου διασκέδασης, φωνάζοντας «σήμερα θα πεθάνετε» ή «τώρα θα χυθεί αίμα». Αμέσως μετά διέφυγε με αυτοκίνητο, ίσως με ταξί.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του και έχοντας στη διάθεσή της τις απαραίτητες πληροφορίες έχει συγκροτήσει το προφίλ του. Θεωρεί πιθανό ο δράστης της αιματηρής επίθεσης το έχει ξανακάνει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη αναγνωριστεί από φωτογραφία που έδειξαν οι αστυνομικοί στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση διερευνούν  σχέση του με άλλες πρόσφατες ένοπλες επιθέσεις, όπως μία στο Μεταξουργείο κατά την οποία έχασε τη ζωή του θαμώνας καταστήματος.