Σε «Αχέροντα» μετατρέπεται το Αιγαίο...

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι αγνοούνται από σήμερα το πρωί, όταν σκάφος με πρόσφυγες και μετανάστες ανατράπηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, σε μια ακόμη τραγωδία που φαίνεται να συνεχίζεται χωρίς τέλος στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού και της Frontex στην θαλάσσια περιοχή «Αεροδρόμιο», για τον εντοπισμό περίπου 26 ανθρώπων που πιστεύεται ότι αγνοούνται.

Εννέα παιδιά κάτω των 12 ετών και 11 ή 12 γυναίκες επέβαιναν στην πλαστική λέμβο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι διασώθηκαν 20 από τους επιβαίνοντες ανάμεσά τους ένα παιδί και δύο γυναίκες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην ξηρά, ενώ 26 αγνοούνται. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Όπως αναφέρει ο «ΣΚΑΪ», όλα άρχισαν το πρωί, όταν ελικόπτερο της Frontex εντόπισε δεκάδες ναυαγούς νοτιοανατολικά της Λέσβου. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά του Λιμενικού, τα οποία περισυνέλεξαν 20 άτομα.

Οι διασωθέντες δήλωσαν στους λιμενικούς ότι επέβαιναν σε σκάφος που ανατράπηκε και όπου συνολικά βρίσκονταν 46 άτομα. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την ηλικία ή το φύλο των αγνοούμενων, στον απόηχο τραγικών περιστατικών με θανάτους παιδιών στο Αιγαίο.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοούμενων συμμετέχουν το ελικόπτερο της Frontex και τα δυο σκάφη του Λιμενικού, ενώ δεν αποκλείεται να σταλούν στο σημείο ακόμα δυο πλωτά.

Στο μεταξύ, εξακολουθούν να αγνοούνται 13 άνθρωποι μετά το ναυάγιο ξύλινου σκάφους, το πρωί του Σαββάτου ανατολικά της Μυτιλήνης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού…