Ο "στόλος" των απελπισμένων...

Τουλάχιστον 1.500 πρόσφυγες έφτασαν στην Λέσβο μόνο μέχρι τις 12 το μεσημέρι, σε μια νέα έξαρση του προσφυγικού ρεύματος προς το νησί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο ανατολικό Αιγαίο βοήθησαν ώστε να φτάσουν στο νησί περισσότεροι από 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες μόνο το τελευταίο τριήμερο.

Οι περισσότεροι φτάνουν με εκατοντάδες πλαστικές βάρκε στη βόρεια ακτογραμμή του νησιού μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και Μολύβου. Όλοι τους προερχόμενοι από την περιοχή της Αρχαίας Άσσου (σημερινό Μπεχράμκαλε) στη βόρεια ακτή του Αδραμυτινού κόλπου της Τουρκίας.

Σήμερα Πέμπτη, και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, είχαν αποβιβασθεί στη Λέσβο περισσότερα από 1.500 άτομα.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό οι αποβιβαζόμενοι και ανάλογα της εθνικότητας τους οδηγούνται οι μεν Σύροι στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, τρία χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης. Εκεί καταγράφονται από συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος αλλά και υπαλλήλων της περιφέρειας βορείου Αιγαίου και της γενικής γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής. Αμέσως μετά την καταγραφή τους αφήνονται ελεύθεροι να φύγουν από το νησί.