Πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες σήμερα στην Αθήνα

Πορεία διοργανώνει απόψε στην Αθήνα η Πρωτοβουλία Υπεράσπισης και Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στα Γραφεία της Ε.Ε.

Με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε συμμετοχή στην πορεία, για να σταλεί μήνυμα καταδίκης των δολοφονικών, όπως λέει, πολιτικών της Ευρώπης-Φρούριο. Επίσης, για να δηλωθεί η αλληλεγγύη «στα θύματα του πολέμου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της εξαθλίωσης, για να φωνάξουμε και εμείς μαζί με τους λαούς όλης της Ευρώπης Refugees welcome!».

Στην πορεία συμμετέχει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία ζητεί να διαλυθεί η FRONTEX και ο φράκτης του Έβρου, να καταργηθούν οι συνθήκες του Δουβλίνου και η συμφωνία Σένγκεν, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να εξασφαλιστεί μια ασφαλής διέλευση για τους πρόσφυγες που επιθυμούν να μεταβούν σε επιλεγμένο τόπο προορισμού εκτός Ελλάδος, όπως αναφέρει το naftemporiki. Ζητεί επίσης «να σταματήσουν τώρα όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις», καθώς και έξοδο της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.