Κάτω Αχαΐα: Κηδεύθηκε ο 17χρονος που έπεσε νεκρός από πυρά 15χρονου

Κηδεύθηκε σήμερα Τρίτη στην Κάτω Αχαΐα ο 17χρονος, ο οποίος έπεσε νεκρός την Κυριακή, από πυρά 15χρονου. Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του 17χρονου τον συνόδευσαν σήμερα από το σπίτι του στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία.

Στην κορυφή της νεκρώσιμης πομπής βρίσκονταν οι συμμαθητές του 17χρονου, που κρατούσαν λουλούδια στα χέρια, ενώ ακολουθούσαν φίλοι του, οι οποίοι κρατούσαν τα στεφάνια των καθηγητών του λυκείου της Κάτω Αχαΐας, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και των συμμαθητών του.

Σε προσωπικές διαφορές αποδίδει η αστυνομία τη δολοφονία του 17χρονου από 15χρονο στο προαύλιο δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα. Το απόγευμα της Κυριακής ο 15χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον του 17χρονου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στη θωρακική και κοιλιακή χώρα. Το θύμα διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  λίγη ώρα πριν από το περιστατικό, οι δύο ανήλικοι είχαν διαπληκτιστεί. Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού το θύμα προκάλεσε σωματικές βλάβες στον 15χρονο, ο οποίος στη συνέχεια έφυγε, πήρε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του και με το αυτοκίνητο του θείου του επέστρεψε στο σχολικό συγκρότημα και πυροβόλησε κατά του 17χρονου.