Οι τοίχοι που «αφηγούνται» την ιστορία της Ιατρικής

Την ιστορία της Ιατρικής, ξεκινώντας από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας, «αφηγούνται» εδώ και λίγες ημέρες οι τοίχοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών του «Παπαγεωργίου», η οποία καθιστά το Νοσοκομείο μοναδικό στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη με μνημειώδεις τοιχογραφίες οι οποίες έχουν ως θέμα την ιστορία της Ιατρικής.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο,, συνολικά το έργο θα αποτελείται από 10 τοιχογραφίες που θα τοποθετηθούν στις ισάριθμες μετόπες του χώρου υποδοχής του Νοσοκομείου, και θα καταλαμβάνουν έκταση 130 τετραγωνικών.

Προς το παρόν έχουν δημιουργηθεί και αναρτηθεί τρεις τοιχογραφίες με τίτλους «Ασκληπιός 12ος πΧ αιώνας», «Όμηρος 5ος πΧ αιώνας» «Ιπποκράτης 5ος πΧ αιώνας και Γαληνός», 13 τετραγωνικών η κάθε μία, στις τρεις μετόπες.

Μελλοντικά θα δημιουργηθούν και οι άλλες επτά οι οποίες θα έχουν τίτλους «Αιγυπτιακή ιατρική των Φαραώ», «Αραβική ιατρική 6-13ος μΧ αιώνας», «Μεσαιωνική ιατρική (Βυζαντινή και Μοναστηριακή) 5ος-15ος μΧ αιώνας», «Αναγεννησιακή ιατρική 15ος μΧ αιώνας-Διαφωτισμός», «17ος μΧ αιώνας», «18ος μΧ αιώνας» και 19ος-20ος μΧ αιώνας».

Πηγή: real.gr

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=367553&catID=3