Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 45χρονος που ασέλγησε σε ηλικιωμένη στο Μεσολόγγι

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος, την Τετάρτη, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή Μεσολογγίου με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 45χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μιας ηλικιωμένης.

Στον 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή, επεβλήθη ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ θα πρέπει επιπλέον να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και να καταβάλει χρηματική εγγύηση πέντε χιλιάδων ευρώ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συνήγορος υπεράσπισης Νικόλαος Κορδόσης, ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται εδώ και καιρό σε μια διαταραγμένη ψυχικά κατάσταση, ενώ παρουσίασε βεβαίωση ψυχιατρικού τμήματος νοσοκομείου. Παράλληλα, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και βρισκόταν σε πλήρη μέθη.

Ισχυρίστηκε λοιπόν, ότι η σύμπτυξη αυτών των δύο δεδομένων, της ψυχικής διαταραχής και της πλήρους μέθης, τον οδήγησε στο να μην έχει επίγνωση της καταστάσεώς του. Ο κ. Κορδόσης δήλωσε ότι «οι απόψεις του κατηγορούμενου έγιναν δεκτές από τις ανακριτικές αρχές, υπό την έννοια ότι εκ του αποτελέσματος υιοθετήθηκαν».

Όπως πρόσθεσε, ο πελάτης του ζήτησε διενέργεια ψυχικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς και να ενταχθεί σε πρόγραμμα ψυχικής θεραπείας και υποστηρικτικής βοήθειας.