Ελεύθερος ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας

Με περιοριστικούς όρους, μετά την οκτάμηνη προφυλάκιση
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας. Ύστερα από οκτάμηνη προφυλάκιση, ο άνθρωπος που άνοιξε στη Δικαιοσύνη 13 φακέλους εξοπλιστικών προγραμμάτων με καταγγελίες για μίζες και που οι αποκαλύψεις τον Δεκέμβριο του 2013 τάραξαν τα νερά, αφήνεται ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εγγύηση 200.000 ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης ενώπιον των αστυνομικών αρχών δύο φορές το μήνα.
Έχει ήδη απολογηθεί ενώπιον τεσσάρων ανακριτών Διαφθοράς, ενώ επέστρεψε και 13 εκατ. ευρώ από καταθέσεις με μίζες, χρήματα με τα οποία είχε δωροδοκηθεί. Οι αποκαλύψεις του έφθασαν μέχρι τη Γερμανία, όπου επίσης ανοίχτηκαν δικογραφίες για στελέχη γερμανικών εταιρειών που δωροδοκούσαν έλληνες αξιωματούχους.
Ο συνήγορός του κ. Ι. Μαντζουράνης δήλωσε στο «Βήμα» ότι «το σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τον Αντώνιο Κάντα εκπέμπει πολυσήμαντο μήνυμα ότι η συνεργασία με τους ανακριτές και η επιστροφή χρημάτων αναγνωρίζεται και συνεπάγεται επιεική μεταχείριση».