Μικροεπεισόδια μεταξύ μεταναστών και λιμενικού στην Μυτιλήνη

Mικροεπεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα και στην Μυτιλήνη, ανάμεσα σε μετανάστες και σε άνδρες του λιμενικού, θυμίζοντας έντονα την αντίστοιχη ένταση που σημειώθηκε, τις περασμένες ημέρες, στο νησί της Κω.

Ορισμένοι από τους μετανάστες πιάστηκαν στα χέρια, μπροστά από το γραφείο του Λιμενικού Σώματος, όπου γίνονται οι καταγραφές των παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών στη χώρα μας.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ορισμένοι από τους μετανάστες προσπάθησαν να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας και να περάσουν μπροστά από άλλους που περίμεναν στην ουρά, ενώ τις τελευταίες ημέρες το νησί κατακλύζεται από παράτυπους μετανάστες..

Σύμφωνα με το τοπικό site lesvosnews.gr, oι «αδικημένοι» αντέδρασαν έντονα, τα πνεύματα οξύνθηκαν και μοιραία είχαμε εκτεταμένες συμπλοκές, οι οποίες ευτυχώς, κατέληξαν σε μικροτραυματισμούς.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, κάποιοι μετανάστες που θεώρησαν ως υπαίτιους της καθυστέρησης της καταγραφής τους, τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αντέδρασαν κατά αυτών, με άσεμνες χειρονομίες.