Απειλούσε ν΄αυτοκτονήσει μπροστά στο Μαξίμου

Ένας άνδρας ο οποίος κρατούσε αθλητική τσάντα, βρέθηκε μπροστά στο πρωθυπουργικό μέγαρο το μεσημέρι της Πέμπτης, απειλώντας να αυτοπυρποληθεί.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας διαμαρτυρόταν για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η οικονομία της χώρας, αλλά και για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο από «προαπαιτούμενα» των δανειστών τα ξημερώματα στη Βουλή.

Αμέσως επενέβησαν αστυνομικοί οι οποίοι αρχικά του ζήτησαν να απομακρυνθεί, αλλά αυτός επιτέθηκε εναντίον τους λεκτικά και άρχισε να απειλεί ότι θα αυτοπυρποληθεί.

Ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Αμέσου Δράσεως και στο σημείο έφτασε ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει τον άνδρα, αλλά αυτός κλιμάκωσε τις απειλές του τονίζοντας ότι θα αποχωρούσε μόνο εάν τον συνελάμβαναν.

Ανέφερε μάλιστα ότι το ίδιο είχε πράξει και χτες με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν δύο φορές. Οπως είπε, ήθελε να διαμαρτυρηθεί και δεν θα αποχωρούσε αυτοβούλως.

Έτσι, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και με δεδομένη την απειλή του άνδρα ότι θα αυτοπυρποληθεί, έδωσε εντολή να τον συλλάβουν.