Συμπλοκές και με πυροβολισμούς, σε Πατήσια και Ασπρόπυργο, μεταξύ αντιεξουσιαστών και χρυσαυγιτών

Σοβαρότατο επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Αχαρνών και Σκιάθου στα Πατήσια, ανάμεσα σε ομάδα αντιεξουσιαστών και μέλος της Χρυσής Αυγής.

Ομάδα περίπου δέκα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου μετέβαιναν με μοτοπορεία προς τα γραφεία των ΕΛΠΕ όπου είχε προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας. Στο συγκεκριμένο σημείο αναγνώρισαν το μέλος της Χρυσής και κινήθηκαν προς το μέρος του. Αυτός έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τουλάχιστον 5 ή 6 φορές στον αέρα.

Επί τόπου έσπευσαν  αστυνομικοί οι οποίοι προχώρησαν σε 14 προσαγωγές μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το μέλος της Χ. Α, που είναι ο 38οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΑ αποσπασμένος στα γραφεία της ΧΑ,.Πέτρος Περάκης.  Πρόκειται για το ίδιο άτομο που ήταν μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση των 11 αναρχικών που είχαν συλληφθεί για επίθεση κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον σταθμό Λαρίσης τον περασμένο Ιανουάριο.

Λίγη ώρα αργότερα, συμπλοκή ανάμεσα σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και μέλη της Χρυσής Αυγής σημειώθηκαν και στον Ασπρόπυργο, κοντά στα γραφεία της δεύτερης. Είχε προηγηθεί μοτοπορεία με αφετηρία το Παλατάκι του Χαϊδαρίου και κατάληξη τις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα που συμμετείχαν στην μοτοπορεία, συνέχισαν μέχρι την περιοχή που βρίσκονται τα τοπικά γραφεία της Χρυσής  Αυγής. Σε αυτήν την περίπτωση δεν έγιναν προσαγωγές από την Αστυνομία.