Ενοχος για βιασμό ο 54χρονος

Ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Ηρακλείου, ο 54χρονος προπονητής που κάθεται στο εδώλιο για την υπόθεση βιασμού ανήλικης αθλήτριας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αίτημα που απερρίφθη όμως από το δικαστήριο.

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών, ποινή που τελικά του επιβλήθηκε ενώ η έφεση, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, ομόφωνα, δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από την οικογένεια της κοπέλας ενώ ο 54χρονος οδηγείται στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας, κ. Μανώλης Καλαϊτζάκης, τόνισε ότι έστω και με καθυστέρηση 14 ετών αποδόθηκε δικαιοσύνη ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος.

Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου, η σύζυγος του κατηγορούμενου απευθυνόμενη στην οικογένεια της κοπέλας άρχισε να φωνάζει, λέγοντας: «Αυτή την αδικία να τη βρείτε στα σπίτια σας».