9η Αντιρατσιστική Γιορτή: "Αυλαία" αυτό το Σαββατοκύριακο

“Παράνομοι οι φασίστες, όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες” είναι το κεντρικό σύνθημα της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής που οργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο (30,31/5) στην Γεωπονική Σχολή (Ιερά οδός).

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές (Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”), πρόκειται για “μια μεγάλη συνάντηση συνύπαρξης αλληλεγγύης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών/προσφύγων, με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα”.

Η επαναφορά της ακροδεξιάς και ρατσιστικής “ατζέντας”, η αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών με ξενοφοβικά αντανακλαστικά και πολεμικά μέτρα από την ηγεσία της ΕΕ, ο νόμος για την ιθαγένεια, η δίκη της “Χρυσής Αυγής”, είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν τις συζητήσεις.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Γιορτής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα όπως η Μάρθα Φριντζήλα και η Kubara Project, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Ηλίας Βαμβακούσης, οι Sazman Orchestar που θα εμφανιστούν το Σάββατο 30, Μάη. Oι Ιllegal Οperation, οι Majic de Spell και ο Γιάννης Παλαμίδας, oι Σπυριδούλα και η Μάρθα Μορελεόν με την εξαιρετική latin μπάντα της θα τραγουδήσουν μαζί μας την Κυριακή 31 Μάη.

Στο χώρο των προβολών, οι επισκέπτες της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε πρώτη πανελλαδική προβολή τη νέα ταινία του Χρήστου Βούπουρα «7 θυμοί» που σύμφωνα με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου βρίσκεται μέσα στην ομάδα ταινιών που θα διεκδικήσουν υποψηφιότητα για το φετινό βραβείο της Ακαδημίας.

Το πολιτιστικό τμήμα της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής συμπληρώνεται από εκθέσεις σκίτσου γνωστών ελλήνων σκιτσογράφων, φωτογραφίας από έλληνες και μετανάστες φωτογράφους, θεατρικά δρώμενα και πολλά χάπενινγκ.