Τίμο Σόινι: Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ

Την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ επειδή «δεν είναι ανταγωνιστική» φαίνεται πως επιθυμεί ο Φιλανδός Υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι. «Η θέση της Φινλανδίας για το ελληνικό ζήτημα είναι δύσκολη, γιατί ακόμα και οι σοσιαλδημοκράτες είχαν απαιτήσει από την Ελλάδα εγγυήσεις για την παροχή βοήθειας το 2011. Με τους «Αληθινούς Φινλανδούς» στην κυβέρνηση η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη», αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle.

O αρχηγός των «Αληθινών Φιλανδών» επιμένει ότι δεν είναι ο μόνος στη χώρα του που εκφράζει αυτήν την άποψη και τονίζει: «Είναι μία άποψη πολύ διαδεδομένη. Μπορεί εμείς να είμαστε οι δριμύτεροι επικριτές, αλλά υπάρχει ένα είδος συμφωνίας στο ζήτημα αυτό. Πιστεύω ότι η φινλανδική κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα διστακτική στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα με χρήματα των Φινλανδών φορολογουμένων, όταν μάλιστα η βοήθεια αποσκοπεί στη διάσωση γαλλικών και γερμανικών τραπεζών».

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη πολιτική της Φιλανδίας, ο Τίμο Σόινι σημειώνει ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή της χώρας στην ενωμένη Ευρώπη, αλλά σε κάθε περίπτωση η Ε.Ε. χρειάζεται «μεταρρυθμίσεις».