Διεκόπη για τις 12 Μαΐου η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Διεκόπη για τις 12 Μαΐου η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το πρωί είχε ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική δράση του σκληρού πυρήνα του κόμματος με την απουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βασικών κατηγορουμένων από την Κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ.

Από το εδώλιο απουσίαζαν επίσης οι περισσότεροι κατηγορούμενοι και για πρώτη φορά προσήλθε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης και ο πρώην Βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης. Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν και πάλι σήμερα οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, αλλά όχι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Στην δικαστική αίθουσα βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στην περιοχή γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου διεξαγόταν για δεύτερη ημέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής, στην αίθουσα των φυλακών. Συγκεκριμένα, αντιφασιστικές οργανώσεις και η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλουν ότι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε αλλοδαπό στην οδό Αμοργού, ο οποίος έφυγε αιμόφυρτος για να γλυτώσει. Η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό, καθώς δεν υπήρξε καταγγελία.

Αντίθετα, γύρω στις 8:30 το πρωί, πολίτης ελληνικής καταγωγής, 27 ετών, κατήγγειλε στην αστυνομία πως του επιτέθηκαν αντιεξουσιαστές καθώς τον πέρασαν για Χρυσαυγίτη. Η επίθεση έγινε σε πάρκο, πολύ κοντά στις φυλακές, ενώ ακολούθως οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ έκαναν ρίψη χημικών για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους. Ο πολίτης διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όμως η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.