Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Απέτρεψε δύο περιπτώσεις πρόθεσης αυτοχειρίας

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε για άλλη μία φορά να αποτρέψει δύο περιπτώσεις πρόθεσης αυτοχειρίας. Η πρώτη περίπτωση έχει να κάνει με έναν 39χρονο ο οποίος είχε δηλώσει τη πρόθεση του να δώσει τέλος στη ζωή του σε δικό του άνθρωπο, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω του Cyber Alert το Σάββατο (02/05/2015).

Με τη βοήθεια της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε και ταυτοποίησε γεωγραφικά την περιοχή που βρισκόταν ο 39χρονος και ενημέρωσε άμεσα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα το οποίο τον εντόπισε εγκαίρως και διασφάλισε τη σωματική του ακεραιότητα.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και ψυχολογικής υποστήριξης. Η δεύτερη περίπτωση έχει να κάνει με μία ανήλικη κοπέλα ηλικίας 13 ετών η οποία έκανε γνωστή την πρόθεση της να αυτοκτονήσει στο προφίλ της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε γι’ αυτό το περιστατικό ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και σε συνεργασία με την διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και την πάροχο εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, διαπιστώθηκε το σημείο διασύνδεσης της μικρής κοπέλας.

Αμέσως ενημερώθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα που μετά από έρευνες εντόπισε το 13χρονο κορίτσι. Αφού ενημερώθηκαν και οι οικείοι της έγιναν εγκαίρως όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της σωματικής της ακεραιότητας. Για τη περίπτωση αυτή ενημερώθηκε η κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελέας, η οποία διέταξε την άμεση μεταφορά της ανήλικης σε Δημόσιο Νοσοκομείο για την παροχή σχετικής υποστήριξης.